Fejring af Resolutions- og republikkens- dag

Den Pakistanske Ambassade i København, fejrede i dag Pakistansk Resolutions- og republikkens -dag, ved en ceremoni. Dele af det dansk – pakistanske samfund, deltog i arrangementet.

Efter flaghejsningen blev hilsen fra den ny pakistanske præsident og premierminister, læst op af Head of Chancery Dr. Shomaila Usman.

Ambassadør Shoaib Sarwar understregede vigtigheden af ​​begivenheder i historien om Pakistans fremstilling, og understregede behovet for at minde fremtidige generationer om formålet med oprettelsen af ​​Pakistan.

Han omtalte også, at indsatsen og ofrene, som grundlæggerne af Pakistan havde ydet for dets oprettelse, var en gæld, der skulle tilbagebetales.

Ambassadøren gav også et overblik over de bilaterale forbindelser mellem Pakistan og Danmark. Han fremhævede den hjertelige karakter af forholdet mellem landene. Han sagde, at der konsekvent blev gjort yderligere bestræbelser på at tilføje lag af væsentligt partnerskab mellem disse lande. Han fremhævede afholdelsen af ​​bilaterale politiske konsultationer og den deraf følgende forbedring af forståelsen mellem Pakistan og Danmark.

Ambassadøren talte også om situationen i de indiske ulovligt besatte Jammu og Kashmir, og understregede Pakistans urokkelige engagement over for befolkningen, indtil de opnår deres ret til selvbestemmelse. I den forbindelse roste han indsatsen fra den pakistanske og kashmirske diaspora for at fremhæve nøgle spørgsmålet i Danmark. ( Rapport af Louise Jensen )  

Leave a Reply