Glædelig Jul 2023

Julefejring arrangeret af Danish Pakistani Business Council i samarbejde med Pakistansk ambassade og det pakistanske kristne samfund.

Fredag ​​den 22. december blev der i Brønshøj Kirke arrangeret gudstjeneste og efterfølgende julefest med pakistansk middag for det kristne samfund, hvor omkring 125 personer deltog, hvori- blandt kristne pakistanere.

I begyndelsen af ​​arrangementet talte Tariq Sundoo, på vegne af DPBCouncill og Dansk Pakistansk Venskabsforening, til de fremmødte og bød alle hjertelig velkommen til programmet. Særlig anerkendelse og ære blev givet til Pakistansk ambassadør, H. E. Shoaib Sarwar, og hans ægtefælle Sana Sarwar, og den danske ambassadør i Pakistan, H. E. Jakob Linulf, og hans ægtefælle Fang Wang, samt personalet på den pakistanske ambassade i Hellerup.

Tariq Sundoo, takkede alle deltagerne for at være en del af denne store begivenhed og tak til Brønshøj kirke især præst Mia Lund Rao, præst Izzat James og Nawaz Salamat (Kristne pakistanske samfund i DK.)

Tak til næstformændene Tommy Häggmark og Syed Munawar Hussain samt bestyrelsens aktive medlemmer, Louise Jensen, Ala Kabani, Suhail Sundoo, Shabbir Ahmed, Khalid Butt, Bashy Qureshy, Afshan Latif og Nadeem Farooq.

Bashy Qureshi talte også til menigheden og bød velkommen på vegne af DPBC og takkede den pakistanske ambassade for at være en del af begivenheden. Han meddelte desuden, at han har kendt Tariq Sundoo, siden han var 14, og ønskede alle en glædelig jul, idet han også nævnte, hvordan den 25. december også er Quaid-i-Azams fødselsdag og påskønnelse af pakistansk uafhængighed. Han bemærkede, hvor glad han var over at se ​​begivenheden var tilrettelagt, især at se pakistanske muslimer og pakistanske kristne forenet i en ånd af fest og enhed. Han sluttede med en bemærkning om, at det er vores ambition, at vi fremover skal fejre jul såvel som Eid sammen.

Khalid Butt fra Odense talte derefter til tilhørerne og bemærkede, hvor overrasket han var over initiativet til at fejre jul med kristen pakistaner i samarbejde med det kristne samfund, en begivenhed, der aldrig havde været afholdt før. Han udtrykte oprigtig taknemmelighed over for Tariq Sundoo, begge ambassadører, og alle deltagerne.

Den sidste tale blev holdt af Pakistanske ambassadør, H. E. Shoaib Sarwar, som ønskede det kristne samfund en glædelig jul og godt nytår på vegne af den pakistanske ambassade.

Han bemærkede, hvor overrasket han var over, at sådan en begivenhed ikke havde været afholdt før, og derfor foreslår han ideen til Tariq Sundoo. Tariq Sundoo tog herefter initiativet til at arrangere begivenheden sammen de kristne pakistanere med en dejlig middag.

Han afsluttede sin tale med at påskønne det kristne samfunds bidrag til Pakistan og bemærkede, at interessant nok har mange pakistanske ledere modtaget undervisning fra kristen skole i Pakistan.

Leave a Reply