Fejrede (markerede) 50 års jubilæum for pakistanere i Danmark på Restauration Punjab i Valby med tilstedeværelse af Pakistans Ambassadør i Danmark.

Foto: Hasse Ferrold

Danish Pakistani Business Council, Tariq Sundoo CEO, har i samråd med bestyrelsen afholdt det første møde til markering af 50 året for den første generation af pakistanere i Danmark. Den generation var en af de vigtigste kilder til industriarbejdskraft i Danmark blandt gæstearbejdere siden 1969. Den første generation af pakistanere er nu i alderen 75-85 år.

H.E. Excellence Ahmad Farooq, Pakistans Ambassadør i Danmark, udtrykte sin store glæde over at mødes med dem.

Tariq Sundoo CEO s tale, efterkommer af danskere med pakistansk baggrund er vel etableret og integreret i Danmark, støtter det danske samfund og er bl.a. uddannet fra universiteter og arbejder blandt andet som landsdommer, advokater, politibetjente, rigspoliti, jurister, læger, revisorer, ingeniører, psykologer, alternative behandler og håndværkere samt selvstændig erhvervsdrivende og ikke mindst også aktiv indenfor dansk politik.

Formand Kurt Damsted forklaret at de sidste 20-30 år har han oplevet at danskere med Pakistansk baggrund  med deres spændende aktiviteter.

Danmarks Riges Grundlov som fundament for folkestyre, Velfærdssamfundet, Fællesskab, retssikkerhed, arbejdsliv, demokrati, traditioner, Kulturarv, historie, trosfrihed, ligestilling, idræts, foreningsliv og ytringsfrihed. Vi ved alle, hvornår man kan sige at man er nogenlunde dansk. Man skal kunne tale sproget, og så kende lidt til det land, som man har valgt at bo i. Det er ikke svært at lære dansk. Og det er svært at lære nuancerne og alt det, som man også bruger sproget til.

Malik Rashid, H. E. Ahmad Farooq & Aslam Malik

Khalid Butt ( Odense )

Leave a Reply